voetbalzone

Hiddink: ‘Ik dacht dat hij 24 of 25 was, dat zegt iets over zijn toekomst’

Erik van Dam29 feb 2016, 16:22
Laatst bijgewerkt: 29 feb 2016, 16:22
Advertentie

Guus Hiddink denkt dat Chelsea de komende jaren nog veel plezier zal beleven aan Ruben Loftus-Cheek. De twintigjarige middenvelder verlengde maandag zijn contract op Stamford Bridge tot de zomer van 2021 en zal de komende seizoenen proberen een vaste waarde te worden bij the Blues. Hiddink geeft hoog op van de Engelsman.

/

“Hij traint goed mee en we hebben speciale analyses gemaakt van de manier waarop hij zich zou moeten ontwikkelen op deze leeftijd. Hij werkt daar aan en het betaalt zich uit”, zegt Hiddink complimenteus over Loftus-Cheek. “Toen ik hier kwam dacht ik eigenlijk dat hij al 24 of 25 was en dat zegt wel iets over zijn toekomst: die is geweldig. We hebben een specifiek plan met hem.”

“Garanties over hoe ver hij komt kan ik natuurlijk nooit geven, maar hij zal zeker zijn minuten krijgen”, belooft de Nederlandse interim-manager. Loftus-Cheek is voorlopig de enige Engelse exponent van de academie die af en toe aan spelen toekomt. Patrick Bamford, Alex Kiwomya, Tammy Abraham, John Swift, Charlie Colkett, Jake Clarke-Salter en Ola Aina maakten geen minuten voor de club dit seizoen.

Bezig met laden …