voetbalzone

Hiddink jaloers op IJsland: ‘We moeten daar nu echt bij aanhaken’

Gijs Freriks12 okt 2014, 22:30
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2014, 22:30
Advertentie

Het Nederlands elftal hoopt maandag tegen IJsland zijn tweede zege in de EK-kwalificatiereeks te boeken, maar Guus Hiddink weet dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden. De eilandbewoners staan immers met de volle score van zes punten op de eerste plaats in groep A.

voetbalzone

“IJsland heeft niet zomaar een team”, zo werd Hiddink zondag tijdens de persconferentie geciteerd door het Algemeen Dagblad. “Vooral op het middenveld hebben ze een paar creatieve spelers rondlopen. Ze blijven vechten en hard werken, daarmee maken ze het iedere tegenstander moeilijk. IJsland heeft bovendien al zes punten en daar ben ik wel een beetje jaloers op.” Oranje staat na twee speelronden op drie punten.

Hiddink hoopt dat de overwinning op Kazachstan ‘de aanzet’ is voor een zege op IJsland: “Er zijn twee landen in onze groep met de volle winst, daar moeten wij nu bij aanhaken.” Viceaanvoerder Arjen Robben waakt voor onderschatting: “IJsland beschikt over een heel goed collectief, met jongens die voor elkaar door het vuur gaan. We zijn op onze hoede.”

Bezig met laden …