voetbalzone

‘Hiddink kreeg een horloge van twee ton, Benítez niet eens een bedankje’

Erik van Dam20 mei 2013, 12:56
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2013, 12:56
Advertentie

De impopulariteit van Rafael Benítez bij Chelsea is volgens de Daily Mirror afgelopen weekend nog eens pijnlijk duidelijk benadrukt. In november trad de Spanjaard in dienst als opvolger van Roberto Di Matteo; hij leidde de club naar plaats drie in de competitie en naar de winst in de Europa League, maar heeft zondag niet eens een fatsoenlijk bedankje ontvangen van de spelersgroep.

/

Benítez coachte Chelsea sinds zijn komst gemiddeld elke vier dagen één keer, maar kreeg geregeld de hoon van het publiek over zich heen. De trainer bleef er opmerkelijk rustig onder en schoot slechts één keer uit zijn slof, maar sportief gezien ging het nog beter. Benítez nam geen deel aan de ereronde van the Blues na de laatste wedstrijd en werd ook intern niet of nauwelijks in het zonnetje gezet.

Frank Lampard, John Terry en de vertrekkende Paulo Ferreira kregen tijdens de feestelijkheden zondag allemaal de microfoon in handen gedrukt, maar geen van hen bedankte Benítez voor zijn inzet of instructies. Enkele jaren geleden kreeg interim-trainer Guus Hiddink een horloge ter waarde van 200.000 pond van de spelers, als bedankje voor het winnen van de FA Cup. Benítez bleef echter met lege handen achter, schrijft de krant.

De enige die de trainer nog wél noemde was David Luiz. “We willen Benítez bedanken omdat hij een ongelooflijke trainer was voor dit team en voor mij als individu. Ik heb veel van hem geleerd. Veel mensen zeggen slechte dingen over hem, maar niet veel trainers kunnen wat hij kan”, gaf de verdediger respectvol aan. Zijn teamgenoten zouden Benítez wel privé bedankt hebben, maar niet waar fans of media bij waren.

Bezig met laden …