voetbalzone

Hiddink naar Noord-Korea: ‘Ik kreeg geen signalen dat het niet kan’

Erik van Dam05 nov 2015, 16:06
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2015, 16:06
Advertentie
voetbalzone

Guus Hiddink gaat voetbalveldjes voor de jeugd aanleggen in Noord-Korea. Aan het begin van deze eeuw was de trainer uit Varsseveld twee jaar actief als bondscoach van buurland Zuid-Korea en daar groeide hij uit tot een legende, toen de Koreanen tot de halve finales reikten op het WK 2002. Hiddink denkt geen gevaar te lopen door zich nu te begeven in de communistische tegenpool van Zuid-Korea.

Aan de NOS vertelt Hiddink dat hij het in samenwerking doet met zijn foundation. In Zuid-Korea werden al de nodige veldjes aangelegd en nu zal Hiddink daar ook mee beginnen in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Als het papierwerk in orde is gemaakt, kan hij aan de slag. Hiddink is na zijn succes op het WK vaker teruggekeerd in Azië. “Ik kom er nog wel eens en veel Zuid-Koreanen voelen dat Noord bij hun land hoort.”

“Veel Zuid-Koreanen hebben ook familie in het noorden. Ik heb ook geen signalen gekregen dat het niet kan of onverantwoord is. Ze zeiden: meteen doen. Sport is net als muziek en cultuur; het kan veel beter grenzen slechten”, verduidelijkt Hiddink. Hij gaf eerder al aan dat hij een nieuwe baan niet uitsluit. In juni ging hij weg bij Oranje, maar hij vindt de voetballerij nog steeds leuk en aantrekkelijk.

Bezig met laden …