voetbalzone

Hiddink neemt geen risico tegen nummer vijftien van League One

Thijs Post10 jan 2016, 15:50
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2016, 15:50
Advertentie

In de FA Cup bestaat altijd het gevaar van een daverende verrassing en daar had Chelsea-manager Guus Hiddink zondag geen zin in. De Nederlandse coach van de Londense grootmacht stuurde een ijzersterk elftal het veld in tegen Scunthorpe United, de nummer vijftien van de League One. Veel problemen leverde de krachtmeting dan ook niet op: 2-0.

voetbalzone

Nog voordat Scunthorpe United, met de Nederlandse spits Kevin van Veen in de basis, gevaar kon stichten was het al 1-0. Op een uitstekende voorzet van aanvoerder Branislav Ivanovic zette Diego Costa zijn voet tegen de bal en de bal viel in de verre hoek. Scunthorpe gaf zich na die vroege tegengoal absoluut niet gewonnen en in de slotfase van de eerste helft was de absolute underdog zelfs de betere ploeg.

Na de onderbreking schreeuwde alles wat Scunthorpe was zelfs om een strafschop, toen Van Veen in het strafschopgebied onderuit ging door toedoen van Ramires. De arbitrage wilde er niet aan en vervolgens was het aan de andere kant wel raak. Op aangeven van César Azpilicueta rondde jongeling Ruben Loftus-Cheek af. Met een mooie vrije trap was Van Veen nog dichtbij een eretreffer, maar dat was hem niet gegeven.

Bezig met laden …