voetbalzone

‘Hiddink sloeg vorstelijke aanbieding van Paris Saint-Germain af’

Gijs Freriks04 dec 2013, 18:00
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2013, 18:00
Advertentie
/

Guus Hiddink had dit seizoen voor het sterrenensemble van Paris Saint-Germain verantwoordelijk kunnen zijn. De 67-jarige trainer werd in de zomer benaderd door les Parisiens, maar had toen al zijn woord gegeven aan de eigenaar van Anzhi Makhachkala. De Achterhoeker bleef in Rusland en de Fransen stelden Laurent Blanc aan als de opvolger van de naar Real Madrid vertrokken Carlo Ancelotti.

Voetbal International meldt verder dat Hiddink in Parijs zeven miljoen euro per jaar had kunnen verdienen. Bij Anzhi verdiende Tsaar Guus naar verluidt twaalf miljoen per seizoen. Hiddink werd met de club van Suleyman Kerimov vorig seizoen vijfde en bereikte de achtste finale van de Europa League, maar dit seizoen begon men met twee nederlagen slecht. Hiddink besloot op te stappen, maar was te laat om nog in te kunnen gaan op de aanbieding van PSG, dat Blanc al had aangesteld.

De oud-verdediger was naar verluidt de elfde keus van het Qaterese bestuur, dat naast Hiddink ook onder anderen José Mourinho, Arsène Wenger, Rafael Benítez en André Villas-Boas zou hebben benaderd. Hiddink is nu een kandidaat om Louis van Gaal na het WK in Brazilië op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal. Daar zal hij genoegen moeten nemen met een maximumsalaris van één miljoen per jaar.

Bezig met laden …