voetbalzone

Hiddink trekt zich terug: ‘Jonge mensen moeten het straks overnemen’

Gijs Freriks21 feb 2016, 07:45
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2016, 07:45
Advertentie

Guus Hiddink volgde Jose Mourinho medio december op om het seizoen af te maken en daar blijft het ook bij, zo verzekert de interim-manager in de Engelse media. “Jonge mensen moeten het overnemen en ik moet mij terugtrekken. Ik ga Chelsea volgend seizoen wel een paar keer bezoeken, maar ik denk er niet aan om ergens anders te gaan werken”, zo wordt de Nederlander geciteerd.

/

De 69-jarige Hiddink zegt zich wel nog altijd ‘fit en fris’ te voelen: “Ik sta iedere dag op met een glimlach. Ondanks dat het even moeilijk is wanneer je verliest, vind ik het prachtig om naar het traingsveld op Cobham te gaan. Dus ik voel me goed.” Onder leiding van de voormalig bondscoach van Oranje verloren the Blues nog maar een keer, van Paris Saint-Germain.

Een speler die eigenlijk al het hele seizoen presteert, is Willian. Dat vindt ook Hiddink: “Ik ken hem al een paar jaar en hij heeft natuurtalent. Zijn voeten zijn als handen. Hij kan namelijk alles met zijn voeten, dus het is mooi om hem te zien voetballen. Hij werkt hard en doet wat je hem opdraagt. Hij voert namelijk ook zijn verdedigende taken uit.”

Bezig met laden …