voetbalzone

Hiddink verklapt: ‘Hij kan bij Oranje niet altijd in de rol van invaller blijven

Peter Nusselder09 sep 2014, 08:40
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2014, 08:40
Advertentie

Guus Hiddink was allerminst te spreken over wat het Nederlands elftal donderdag liet zien tijdens het vriendschappelijke duel met Italië (2-0, nadat er lange tijd met tien man was gevoetbald) en kondigde al aan dat hij dinsdag tegen Tsjechië, als het er echt om gaat, niet dezelfde elf zal opstellen.

voetbalzone

Hoewel de bondscoach eigenlijk niet wilde zeggen welke wijzigingen hij voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd gaat doorvoeren, lijkt het duidelijk dat Memphis Depay in Praag mag rekenen op een basisplaats. De talentvolle PSV’er was tijdens het WK een van de revelaties in de ploeg van Louis van Gaal en heeft zijn niveau vast weten te houden in de eerste weken in de Eredivisie. Hiddink verklapt dat de aanvaller gaat spelen tegen de Tsjechen.

“Hij kan bij Oranje niet altijd in de rol van invaller blijven”, tekent De Telegraaf tijdens de persconferentie in de aanloop naar het kwalificatieduel op uit de mond van de bondscoach. “Soms moet je jonge gasten een kans geven om te groeien en dan mogen ze gerust een keer falen. Anders blijf je altijd een invalspeler.” Depay kwam vooralsnog tot tien interlands en scoorde daarin tweemaal.

Bezig met laden …