voetbalzone

Hiddink vindt nieuwe baan in Verre Oosten: ‘Ik was bijna met pensioen’

Robin Bruggeman07 sep 2018, 19:10
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2018, 19:10
Advertentie

Guus Hiddink is inderdaad de nieuwe bondscoach van China Onder-21. De afgelopen dagen gingen in het Aziatische land al geruchten over de komst van de Nederlandse oefenmeester en Hiddink heeft vrijdag aan Veronica Inside bevestigd dat hij aan de slag gaat in het Verre Oosten. De 71-jarige trainer kijkt uit naar het nieuwe avontuur.

“China wil zich graag kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het doel is deelname aan Tokio 2020. De laatste keer dat het Olympisch elftal zich kwalificeerde was in 2008, dus de wens is hoog”, vertelt hij. “Ik ga daar aan de slag als manager volgens het Engelse model. Ik was bijna met pensioen, maar dit is een mooie klus.”

Hiddink krijgt de komende maanden om zich voor te bereiden op zijn vuurdoop als bondscoach: “De eerste kwalificatiewedstrijd is in maart 2019. Als dat behaald is, op naar de kwalificatie van 2020. Ik stop als we de kwalificatie van 2019 niet halen”, legt hij uit. Hiddink werd eerder deze maand al gezien bij de wedstrijd tegen Myanmar, waarna de geruchten over een dienstverband van de trainer toe begonnen te nemen.

De voormalig bondscoach van onder meer Nederland, Zuid-Korea en Rusland gaat volgens berichten in de Chinese media een jaarsalaris van vier miljoen euro opstrijken bij de Chinese beloften. Hiddinks laatste baan was als interim-trainer bij Chelsea, waar hij na het ontslag José Mourinho het seizoen 2015/16 afmaakte. De afgelopen weken werd hij ook genoemd als opvolger van José Pekerman bij Colombia, maar de Zuid-Amerikanen zullen dus een andere kandidaat moeten vinden.

Bezig met laden …