voetbalzone

‘Hier in Liverpool krijg ik sinds dat duel alleen maar schouderklopjes’

Peter Nusselder26 nov 2013, 09:45
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2013, 09:45
Advertentie

Mamadou Sakho zit lekker in zijn vel; de verdediger heeft afgelopen zomer naar eigen zeggen de juiste beslissing genomen door Paris Saint-Germain voor Liverpool te verruilen en was afgelopen week de grote man in zijn vaderland, toen hij namens Frankrijk tweemaal scoorde tegen Oekraïne.

/

Mede dankzij de doelpunten van Sakho wekten les Bleus de in het eerste duel opgelopen 2-0 achterstand weg en kwalificeerde Frankrijk zich alsnog voor het WK van 2014 in Brazilië. De verdediger had van tevoren al een goed gevoel over de return tegen Oekraïne. “Het is grappig, ik dacht al dat ik ging scoren. Ik was er eigenlijk zeker van”, vertelt Sakho aan the Guardian.

“Het was niet zo dat ik arrogant was, ik was er alleen van overtuigd dat het ging gebeuren. Sindsdien word ik door iedereen gefeliciteerd. Hier in Liverpool krijg ik alleen maar schouderklopjes”, vervolgt de verdediger, die na tien jaar bij PSG naar Anfield is verhuisd. “Die keuze heeft fantastisch uitgepakt. Het was niet eenvoudig, want ik had altijd bij dezelfde club gezeten, maar ik voel me hier nu al thuis”, maakt de Frans international duidelijk.

Bezig met laden …