voetbalzone

'Hier kom je niet zomaar in het eerste, velen onderschatten dat'

Bart Kruyt29 okt 2014, 06:50
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2014, 06:50
Advertentie

Richairo Zivkovic staat bekend als een van de grootste talenten van Nederland en maakte in de zomer de overstap van FC Groningen naar Ajax. Hij hoopte misschien direct de eerste spits van de recordkampioen te kunnen worden, maar daar is geen sprake van. Zivkovic moet bij Jong Ajax wennen aan zijn nieuwe club en debuteerde dinsdagavond pas in Ajax 1.

voetbalzone

De aanvaller gaf na de wedstrijd tegen SV Urk al aan dat hij het in het begin moeilijk had met zijn nieuwe status, maar dat hij inmiddels over de teleurstelling heen is. "Bij FC Groningen was Richairo de held van de play-offs", zegt Frank de Boer in het Algemeen Dagblad. "Daar was het mogen, bij ons is het moeten. Hier kom je nu eenmaal niet zomaar in het eerste. Veel spelers onderschatten dat."

"Wij verwachten meer dan dat ene balletje dat hij erin schiet", vervolgt De Boer. "Dit is de eerste stap, nu gaat het om de volgende." Zivkovic maakte als invaller de 0-4 tegen Urk en werd daarmee de vijftigste Ajax-speler die scoorde bij zijn officiële debuut voor de club. Loek den Edel (3x) was op 12 december 1954 de eerste scorende debutant, zo meldt Ajax op zijn officiële website.

Bezig met laden …