voetbalzone

‘Hier wil soms niemand op de foto, dat was in Rotterdam wel anders’

Peter Nusselder16 nov 2015, 11:49
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2015, 11:49
Advertentie

Jean-Paul Boëtius brak door bij Feyenoord en stond bekend als een groot talent, maar raakte zijn basisplaats kwijt en verhuisde afgelopen zomer naar FC Basel. Bij de Zwitserse club heeft de 21-jarige vleugelaanvaller, die één keer voor het Nederlands elftal uitkwam, het prima naar zijn zin.

voetbalzone

De rust in Zwitserland wordt door Boëtius als uitermate prettig ervaren, nu hij zelden wordt aangeklampt door supporters van Basel. “Ik word in Zwitserland bijvoorbeeld wel herkend tijdens het boodschappen doen, maar dan kijken ze me alleen aan”, vertelt de buitenspeler aan Metro. “In Rotterdam wilden ze vaker met me op de foto of vroegen ze om een handtekening”, geeft Boëtius aan.

“Als ik na een wedstrijddag bij FC Basel het stadion uitloop wil soms niemand op de foto, dat was in Rotterdam wel anders.” De dribbelaar gaat in Basel regelmatig met zijn hond wandelen en zijn huisdier zorgt er mede voor dat Boëtius een goede relatie heeft met Basel-voorzitter Bernhard Heusler. “Hij heeft ook een hond, dus hij vroeg of ik een keer wilde langskomen met mijn hondje om een leuk gesprek met elkaar te hebben. Het is zo leuk om te zien dat ze me overal bij proberen te betrekken.”

Bezig met laden …