voetbalzone

‘Hiervoor trok ik 1100 baantjes in het zwembad en fietste ik 18.000 uur’

Erik van Dam18 mrt 2014, 12:16
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2014, 12:16
Advertentie

Wout Brama maakte maandagavond na een bijzonder lange absentie zijn rentree in het shirt van FC Twente. Dat deed de middenvelder bij de beloftenploeg, die thuis met 1-0 won van FC Eindhoven. Brama speelde liefst elf maanden geen wedstrijden, door een hardnekkige hielblessure en een noodzakelijke operatie. De opluchting is groot dat hij nu weer daadwerkelijk op het veld heeft gestaan.

voetbalzone

De 27-jarige Almeloër speelde ruim 200 wedstrijden in zijn eerste 8 seizoenen bij FC Twente. Zijn laatste duel in de Eredivisie dateert inmiddels echter van 13 april vorig jaar, uit bij ADO Den Haag. Sindsdien bleef Brama verstoken van voetbal, tot maandagavond. “Hiervoor heb ik 1100 baantjes in het zwembad getrokken en 18.000 uren op de fiets gezeten”, zegt hij opgelucht in gesprek met TC Tubantia.

Nu Brama er weer is, zijn er momenten waarop hij terugkijkt en constateert dat al die inspanningen de moeite hebben geloond. “Wat ik heb geleerd, is om nog meer in het nu te blijven”, weet hij. De vraag is nu hoe snel Brama weer zijn comeback kan maken én of hij dan snel de aanvoerdersband terugkrijgt, die nu om de arm van Ramus Bengtsson zit. Zelf is hij echter niet zo bezig met dat laatste, benadrukt hij. “Ik wil spelen en of dat met of zonder band is, maakt me niet uit.”

Bezig met laden …