voetbalzone

Higuita neemt op 43-jarige leeftijd definitief afstand van voetbal

Daniel Cabot Kerkdijk20 jan 2010, 19:47
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2010, 19:47
Advertentie
/

René Higuita keert naar eigen zeggen niet meer terug tussen de palen. De markante Colombiaan, 43 jaar, krijgt komende zondag een afscheidswedstrijd aangeboden. In het Estadio Atanasio Girardot in Medellin staan zijn ex-collega's van het nationale elftal en Atlético Nacional tegenover elkaar. "Ik kijk er aan de ene kant naar uit, maar het zal bijzonder zwaar worden om afscheid te nemen."

Higuita is met afstand één van de meest excentrieke voetballers die Colombia heeft voortgebracht. De doelman begon zijn carrière bij Atlético Nacional, waarmee hij eind jaren tachtig onder leiding van Francisco Maturana veel successen vierde. Naast de vele landstitels werd in 1989 de Copa Libertadores veroverd.

Hij speelde verder ook voor het Mexicaanse Vera Cruz, Aucas uit Ecuador en Real Valladolid. Het maken van doelpunten was voor de showkeeper een specialiteit. Higuita stond tussen 1987 en 1999 onder de lat bij Colombia en maakte deel uit van de WK-selectie van 1990 op Italiaanse bodem. Wereldberoemd is zijn scorpion-kick van jaren terug op Wembley.

Bezig met laden …