voetbalzone

Higuita (41) terug op Colombiaanse velden

24 jan 2008, 20:25
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2008, 20:25
Advertentie
René Higuita keert terug op de Colombiaanse voetbalvelden. De oud-international heeft een contract ondertekend bij Deportivo Rionegro, dat uitkomt in de tweede divisie.

De doelman, 41 inmiddels, wil komend seizoen de jongere spelers bijstaan en de club helpen te promoveren naar de hoogste afdeling. Higuita is niet alleen befaamd om zijn keeperswerk maar ook door zijn aanvals- en scoringsdrift. Zo verzilverde hij 37 strafschoppen en scoorde hij vier maal uit een vrije trap.

Higuita is met afstand één van de meest excentrieke voetballers die Colombia heeft voortgebracht. De doelman begon zijn carrière bij Atlético Nacional, waarmee hij eind jaren tachtig onder leiding van Francisco Maturana veel successen vierde. Naast de vele landstitels werd in 1989 de Copa Libertadores veroverd.

Hij speelde verder ook voor het Mexicaanse Vera Cruz, Aucas uit Ecuador en Real Valladolid. Ook het maken van doelpunten was voor de showkeeper een specialiteit. Higuita stond tussen 1987 en 1999 onder de lat bij Colombia en maakte deel uit van de WK-selectie van 1990. Befaamd is zijn scorpion-kick van dertien jaar terug op Wembley.
Bezig met laden …