voetbalzone

‘Hij bepaalt samen met Messi en Neymar wie de ster wordt’

Peter Nusselder13 jun 2015, 17:05
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2015, 17:05
Advertentie

James Rodríguez gold als speler van FC Porto en AS Monaco reeds als een groot talent, maar zijn echte doorbraak beleefde de aanvallende middenvelder uit Colombia een jaar geleden pas tijdens het WK in Brazilië. De begaafde linkspoot hield er een transfer naar Real Madrid aan over.

voetbalzone

Bij de Spaanse topclub liet James zien dat hij geen eendagsvlieg is en dat kwam niet als een verrassing voor landgenoot Carlos Valderrama, in het verleden de sterspeler van het Colombiaans elftal. “Dat hij het zo goed heeft gedaan bij Real verbaast me allerminst”, tekent Goal op uit de mond van de oud-middenvelder. “Hij heeft nu aangetoond dat zijn vorm van het WK niet iets tijdelijks was.”

Valderrama is ervan overtuigd dat de spelverdeler van Real zich kan meten met de Barcelona-aanvallers Lionel Messi en Neymar, die met Argentinië en Brazilië deelnemen aan het toernooi om de Copa América. “James is pas 22, maar heeft een uitstekend jaar gehad in Spanje. Samen met Messi en Neymar gaat hij bepalen wie de ster van het toernooi wordt, hij is van dat niveau.” Voor Colombia begint de Copa América zondag met de wedstrijd tegen Venezuela.

Bezig met laden …