voetbalzone

‘Hij dacht dat hij Maradona was en werd bij Twente snel uitgekotst'

Gijs Freriks29 jul 2013, 22:22
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2013, 22:22
Advertentie
/

Jerson Cabral hoopt komend seizoen te vlammen voor ADO Den Haag. De aanvaller ruilde Feyenoord na twee seizoenen in voor FC Twente, maar in Enschede kwam de linkspoot niet verder dan negen wedstrijden en nul doelpunten. Cabral werd bij Twente zelfs even verbannen naar de beloften. Bij ADO hoopt hij veel speelminuten te kunnen maken en te laten zien waarom hij vroeger als talent werd bestempeld.

Niet iedereen heeft echter vertrouwen in de 22-jarige Cabral. Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International geeft de voorhoedespeler in gesprek met Omroep West flink van langs. “Ik denk dat je met Cabral iemand in huis haalt die voor heel veel sociale onrust zorgt. Die jongen had vijf minuten voor Feyenoord gespeeld en dacht toen al dat hij Maradona was. Toen is hij met veel blabla naar Twente gegaan, maar daar is hij alleen maar lastig geweest en werd hij na een half jaar uitgekotst”, aldus Derksen.

Cabral is bij ADO de opvolger van de naar FC Groningen vertrokken Tjaronn Chery. De Rotterdammer kon bij Twente niet rekenen op het vertrouwen van Steve McClaren en later Alfred Schreuder. Hij heeft in De Grolsch Veste nog wel een doorlopend contract tot de zomer van 2016.

Bezig met laden …