voetbalzone

‘Hij deed het beter dan jongens van Ajax 1; hij is zó snel, niet normaal’

Peter Nusselder13 aug 2015, 10:50
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2015, 10:50
Advertentie

Ajax heeft de kans gehad om Leon Bailey in huis te halen, maar na een stageperiode bij de Amsterdammers werd besloten om de achttienjarige Jamaicaan niet vast te leggen. Ronald de Boer is niettemin groot fan van de belofte, die inmiddels een contract heeft getekend bij Racink Genk.

voetbalzone

Bij Ajax werd Bailey volgens De Boer op diverse onderdelen getest. “Op het vlak van snelheid en behendigheid deed bij het beter dan bepaalde jongens van het eerste elftal. Hij is zó snel, niet normaal. En hij koppelt dat aan een prima techniek, die combinatie is uitzonderlijk”, vertelt de lovende oud-Ajacied aan Het Nieuwsblad.

“Bij zijn eerste actie droop de kwaliteit ervan af. In potentie heeft hij echt alles. Werkpunten? Ik zou niet weten welke. Ook met zijn rechtervoet voetbalde hij aardig. Die voorzetjes kwamen lekker voor het doel”, vervolgt de voormalig Oranje-international, die ervan uitgaat dat Bailey nu reeds goed genoeg is om in de Jupiler Pro League te spelen. “Ik zou niet weten waarom hij niet meteen klaar zou zijn om te spelen bij Genk.”

Bezig met laden …