voetbalzone

‘Hij denkt dat hij Ferguson is, maar één verschil: hij won maar één prijs’

Gijs Freriks10 okt 2013, 16:04
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2013, 16:04
Advertentie
/

Harry Redknapp is een uitgesproken tegenstander van de enorme salarissen die heden ten dage aan voetballers worden uitgekeerd. De rossige manager van Queens Park Rangers laat dat ook in zijn autobiografie merken, want daarin krijgt José Bosingwa ervan langs. De Portugese rechtsachter speelde vorig seizoen twintig wedstrijden voor the Hoops en komt nu uit voor Trabzonspor.

In december 2012 moest Bosingwa twee weeksalarissen van naar verluidt 115.000 euro inleveren omdat hij geweigerd had om in te vallen. De back was boos omdat hij geen basisplaats kreeg in het duel met Fulham. “Ik heb eerder problemen gehad met spelers, maar zijn gedrag was werkelijk stuitend. Ik gaf hem een boete van twee weeksalarissen en ik kreeg de schrik van mijn leven toen ik zag wat hij verdiende. Het salaris van Bosingwa was ridicuul. Het probleem was dat hij niet de enige was. It was scary”, schrijft Redknapp in zijn boek.

De 31-jarige Bosingwa, die eerder voor onder meer Chelsea speelde, slaat in gesprek met A Bola terug naar Harry Houdini. “Hoe kan hij spelers beoordelen wanneer hij bijna altijd binnen zit om zaken te doen met zaakwaarnemers en dus nooit op het veld staat? Hij is duidelijk gefrustreerd. Hij denkt dat hij Sir Alex Ferguson is, maar er is één verschil: Redknapp won in zijn lange carrière maar één prijs. Hij is verward. Misschien ligt het aan de leeftijd of aan het feit dat hij elke morgen wijn drinkt, dat weet ik niet”, aldus Bosingwa.

Bezig met laden …