voetbalzone

'Hij doet het echt niet bewust, zo denkt de hele spelersgroep erover'

Daniel Cabot Kerkdijk23 dec 2012, 06:45
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2012, 06:45
Advertentie

Alex Pastoor was zaterdag allerminst te spreken over de actie van Kevin Conboy, waarbij de verdediger van NEC zijn derde rode kaart van het seizoen opliep. "Daar staat maar één straf op", reageerde de trainer van de Nijmeegse club na het zien van de televisiebeelden. "Het maakt je steeds minder onzeker over wat je met hem moet doen."

Pastoor doelde daarmee op het feit dat 'het opstellen van hem een steeds groter risico wordt op een rode kaart'. Aanvoerder Ryan Koolwijk was na afloop van de verloren uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (2-0) juist mild voor zijn collega. "Ik ben niet boos", citeerde Omroep Gelderland. "Kevin doet dit ook niet expres. Hij ging het duel in om de bal te raken. Volgens mij speelde hij de bal ook."

Conboy ging over de schreef toen hij met gestrekt been inkwam op het scheenbeen van Aaron Meijers. "Misschien dat hij ook de speler raakte, maar zijn intentie was goed." Koolwijk noemt het toeval dat Conboy nu al drie keer is weggezonden. "Dat doe hij echt niet bewust. En zo denkt de hele spelersgroep erover."

Bezig met laden …