voetbalzone

‘Hij gaat naar het buitenland, niemand in Italië kan hem veroorloven’

Daniel Cabot Kerkdijk09 mei 2016, 17:55
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2016, 17:55
Advertentie

Franco Vázquez is komend seizoen niet meer in Italië te bewonderen, zo verzekert Maurizio Zamparini. De aanvallende middenvelder is met zeven doelpunten en evenveel assists een van de smaakmakers van Palermo, dat desondanks tegen degradatie strijdt. Volgens de voorzitter van de eilandclub is de kans groot dat de Italiaanse Argentijn komend seizoen elders speelt.

/

Onder meer AC Milan en Napoli hebben interesse in Vázquez, zo klinkt het. “We zullen Vázquez niet behouden”, zo voorziet Zamparini. “De vooruitzichten op de transfermarkt zijn gunstig. We zijn met enkele buitenlandse clubs in gesprek. Ik ga Vázquez aan een buitenlandse club verkopen. Ik denk dat er niemand in Italië is die hem kan veroorloven.”

“We hebben het bovendien over een van de beste spelmakers van de Serie A.” Vázquez werd in september 2011 aangetrokken als de opvolger van Javier Pastore, maar meldde zich uiteindelijk drie maanden later bij Palermo. Hij speelde eerst op huurbasis voor Rayo Vallecano en begon zich na verloop van tijd te profileren, samen met Paulo Dybala. Het contract van de tweevoudig Italiaans international met i Rosanero loopt medio 2019 af.

Bezig met laden …