voetbalzone

'Hij gedroeg zich als een prima donna en begon heel snel te mekkeren'

Daniel Cabot Kerkdijk22 feb 2012, 08:15
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2012, 08:15
Advertentie

Arjen Robben krijgt komend seizoen bij Bayern München concurrentie van Xherdan Shaqiri. De twintigjarige aanvaller van FC Basel, een Zwitser met Kosovaars bloed, speelt woensdag in het kader van de achtste finale van de Champions League tegen zijn toekomstig werkgever. Volgens Jean-Paul van Gastel heeft de Zuid-Duitse topclub met Shaqiri een topvoetballer in wording aangetrokken.

/

In de winterstop kwam Shaqiri tijdens het trainingskamp in Spanje in actie tegen Feyenoord (3-3). "Die jongen kan echt ge-wel-dig voetballen, zijn voetbalintelligentie lag er dik bovenop", vertelt assistent-trainer Van Gastel aan Sp!ts. "Ik snap heel goed dat een club als Bayern München hem heeft aangetrokken, hij heeft daar zeker een kans van slagen. Hij is een heel andere speler dan Robben, die een echte dribbelaar is. Shaqiri is meer een passer."

Van Gastel zag ook een negatieve kant van de aanvaller. "Hij gedroeg zich als een prima donna, begon heel snel te mekkeren als hij werd aangevallen. Dat verongelijkte van hem snapte ik niet zo, maar het kan een momentopname geweest zijn. Misschien maakte hij een slecht trainingskamp door ofzo. En als hij echt zulke vervelende trekjes heeft, zal hij die bij Bayern snel afleren."

Bezig met laden …