voetbalzone

‘Hij geniet zelfs interesse van Real Madrid, zo goed doet hij het in België’

Daniel Cabot Kerkdijk09 mei 2014, 08:50
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2014, 08:50
Advertentie

Real Madrid beschikt met Iker Casillas en Diego López over twee uitstekende keepers, maar het is maar de vraag of beiden na dit seizoen weer slechts in één of twee competities in actie willen komen. De vermeende belangstelling voor Matthew Ryan is dan ook niet opmerkelijk. De 22-jarige doelman keept uitstekend bij Club Brugge en is mogelijk de nummer één van Australië op het WK in Brazilië.

Ryan is een oude bekende van Graham Arnold, de nieuwbakken coach van Sydney FC. De oud-speler van NAC Breda en Roda JC Kerkrade kent de doelman uit hun gezamelijke periode bij Central Coast Mariners. “Matty vertrok vorig jaar uit Australië en is nu de beste keeper van België”, verzekert Arnold. “Hij geniet zelfs interesse van Real Madrid, zo goed doet hij het daar. Die jongen laat zich door niemand afstoppen.”

Ryan liep in 2012 stage bij diverse Europese clubs, maar het kwam niet tot een transfer. Vorig jaar verbond de doelman zich voor drie seizoenen aan Club Brugge, waar hij in zijn eerste jaar meteen tot eerste keeper is uitgegroeid en kampioen mee hoopt te worden. Op het WK in Brazilië lonkt een basisplaats voor de vijfvoudig international, daar Mark Schwarzer zijn internationale loopbaan een halt heeft toegeroepen.

Bezig met laden …