voetbalzone

‘Hij haalt als enige bij Chelsea zijn niveau... dat is lastig voor Mourinho’

Erik van Dam04 nov 2015, 16:00
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2015, 16:00
Advertentie

Ray Wilkins denkt dat het niet tot een breuk zal komen tussen Chelsea en José Mourinho. De kampioen van Engeland beleeft een moeilijke periode en komt niet weg uit zijn benarde positie, maar Wilkins denkt dat club en trainer elkaar trouw blijven. Hij was in het verleden zelf assistent op Stamford Bridge en zegt dat hij van de buitenkant eigenlijk weinig zorgwekkends ziet bij Chelsea.

voetbalzone

Van 1998 tot 2000 was Wilkins assistent-trainer bij de club en tussen 2008 en 2010 diende hij nog eens als assistent en zelfs even als interim-coach. “Ik zag net beelden van de training van dinsdag en zo ziet het er normaalgesproken eigenlijk altijd wel uit. Ze lachen wat met elkaar en terecht, het zijn vooral veel jonge gasten toch? Ik ben er zeker van dat alleen het spel slecht is, zowel individueel als collectief”, zegt Wilkins.

De sfeer is in zijn optiek niet compleet bedorven. “De eerste vijf minuten tegen Liverpool speelden ze uitmuntend, hoor. Maar na die voorsprong leunden ze achterover en begonnen ze slecht te voetballen. Als ik naar ze kijk, valt alleen Willian me positief op. Hij haalt als enige zijn niveau van vorig seizoen... dat is natuurlijk lastig voor Mourinho”, aldus Wilkins. Hij denkt dat zijn oude club er wel weer bovenop komt. “Mourinho zegt dat hij denkt dat ze in de Champions League hun groep winnen. Dat denk ik ook.”

Bezig met laden …