voetbalzone

'Hij heeft bepaalde eigenschappen die me aan jonge Ronaldo doen denken'

Bart Kruyt11 mrt 2016, 11:07
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2016, 11:07
Advertentie

Een paar maanden geleden had niemand nog van Ousmane Dembélé gehoord en voor veel voetballiefhebbers is de aanvaller nog steeds een onbekende naam. Scouts van Europese topclubs hebben het talent echter wel al op de korrel en Stade Rennes zou Dembélé wel eens snel kunnen verliezen. Barcelona, Arsenal en Tottenham Hotspur schijnen serieuze interesse te hebben.

/

De achttienjarige Dembélé debuteerde pas in november in het eerste elftal van Rennes, maar is inmiddels niet meer uit de basiself weg te denken. Hij scoorde al negen keer in de Ligue 1 en was afgelopen zondag tegen FC Nantes nog goed voor een hattrick. “Ik heb Cristiano Ronaldo op jonge leeftijd binnen zien komen bij Manchester United en Ousmane heeft bepaalde eigenschappen die me aan de jonge Ronaldo doen denken”, zegt Mikaël Silvestre, td van Rennes.

“Ik sla nu misschien een beetje door, maar hij zou de Ballon d’Or kunnen winnen”, legt Silvestre Dembélé alvast veel druk op. Rennes-coach Rolland Courbis heeft zijn pupil al gewaarschuwd dat hij niet te snel naar een Europese topclub moet gaan, omdat dit zijn loopbaan zou kunnen verpesten. Dembélé heeft bij Rennes nog een contract dat tot medio 2018 doorloopt.

Bezig met laden …