voetbalzone

'Hij heeft de ambities om naar het wereldkampioenschap te gaan'

Bart Kruyt21 dec 2013, 15:55
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2013, 15:55
Advertentie

Alexander Büttner hoopt nog voor de Kerst te horen of hij (tijdelijk) kan vertrekken bij Manchester United. De linksback komt in Engeland nauwelijks aan spelen toe en AS Roma en Genoa hebben zich voor Büttner gemeld. De Nederlander hoopt op een overgang naar de Serie A, waar hij zich in de kijker wil spelen bij bondscoach Louis van Gaal.

/

De 24-jarige Büttner speelde vooralsnog geen enkele interland, maar heeft een zomer in Brazilië nog niet uit zijn hoofd gezet. "Hij heeft de ambities om naar het wereldkampioenschap te gaan", zegt zaakwaarnemer Aleksandar Bursac tegen de NOS. "Dan is het duidelijk dat hij meer wedstrijden moet gaan spelen dan tot nu toe het geval is."

Büttner stapte vorig jaar over van Vitesse naar United en maakte toen duidelijke afspraken met Sir Alex Ferguson: in het eerste seizoen zou hij vijftien wedstrijden spelen, in het tweede twintig, enzovoort. Na het vertrek van Ferguson en de komst van David Moyes zijn die afspraken echter niets meer waard, weet Bursac. Büttner wil daarom vertrekken bij United.

Roma en Genoa hebben aangegeven dat zij de vleugelverdediger willen huren. "United is daarvan op de hoogte en de clubs zijn ook naar mij toe gekomen. Ik hoop dat de club meewerkt aan een verhuurconstructie", besluit Bursac.

Bezig met laden …