voetbalzone

'Hij heeft de potentie om een superster te worden bij Liverpool'

Bart Kruyt09 sep 2015, 16:52
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 16:52
Advertentie

Brendan Rodgers had na een klein jaar wel weer genoeg gezien van Mario Balotelli en dus overtuigde hij de clubeigenaren van Liverpool ervan dat er een nieuwe topspits moest komen. De keuze viel op Christian Benteke, maar Aston Villa weigerde om te onderhandelen. Daarom moest Liverpool de hoofdprijs, liefst 46,5 miljoen euro, voor de Belgisch international betalen.

voetbalzone

Benteke heeft in zijn eerste vier competitiewedstrijden voor Liverpool pas een keer gescoord, maar Graeme Souness heeft vertrouwen in de spits. “Hij heeft de potentie om een absolute ster te worden”, zegt Souness, die zelf zes jaar voor Liverpool speelde en tegenwoordig analist is. “Wanneer hij honderd procent opgeladen en gemotiveerd is, kan hij een sensatie worden in de Premier League en een superster worden bij Liverpool.”

Souness benadrukt wel dat Benteke alles moet geven: “Wanneer hij maar af en toe zijn topniveau haalt, is dat niet goed genoeg. Benteke zal dit seizoen voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor hoe succesvol Liverpool zal zijn”, meent de oud-spits. Bij Aston Villa maakte Benteke, inmiddels 24 jaar oud, 42 doelpunten in 89 competitiewedstrijden.

Bezig met laden …