voetbalzone

‘Hij heeft Del Bosque laten weten dat hij voor Spanje uit wil komen’

Gijs Freriks03 okt 2013, 19:10
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2013, 19:10
Advertentie

De Spaanse voetbalbond (RFEF) wil ervoor zorgen dat Diego Costa voor de nationale ploeg van Spanje uit mag komen en de bond heeft donderdag middels een statement laten weten dat dit andersom ook het geval is. De 24-jarige Braziliaan, de aanvalsleider van Atlético Madrid, kan nog niet in de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (11 oktober) en Georgië (15 oktober) worden opgenomen.

/

Vicente del Bosque moet vrijdag zijn selectie voor de kwalificatieduels bekendmaken, maar la Bestia moet dus nog even op zijn debuut in la Furia Roja wachten. “De FIFA heeft aanvullende eisen gesteld waaraan moet worden voldaan. Maar de speler heeft de bondscoach al mondeling laten weten dat het zijn intentie is om in de toekomst voor Spanje uit te komen”, laat de RFEF weten, die nu zelf de spits speelgerechtigd moet krijgen. Diego Costa voldoet aan alle voorwaarden en het is dus niet de vraag of, maar wanneer hij zijn debuut voor Spanje gaat maken.

Diego Costa speelde al twee interlands voor de Braziliaanse ploeg, maar dat waren vriendschappelijke wedstrijden tegen Italië en Rusland, in maart van dit jaar. Omdat het hier geen officiële wedstrijden betrof, kan de aanvaller nog overstappen naar de regerend Europees- en wereldkampioen. Diego Costa kwam al in 2007 naar Atlético en heeft sinds 5 juli een Spaans paspoort. Dit seizoen maakte hij al acht doelpunten in zeven competitiewedstrijden voor los Colchoneros.

Bezig met laden …