voetbalzone

'Hij heeft een reality check nodig, hij gaat niet naar Barcelona of Real'

Daniel Cabot Kerkdijk25 okt 2015, 10:17
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2015, 10:17
Advertentie

Mark Lawrenson denkt dat Philippe Coutinho tot een probleem voor Jürgen Klopp kan uitgroeien. De spelmaker van Liverpool heeft dit seizoen nog niet bijster veel laten zien, maar wordt de laatste weken wel met een transfer naar Barcelona in verband gebracht. Volgens Lawrenson, een legende van Liverpool, doet de Braziliaan er goed aan om zo snel mogelijk zijn kwaliteiten tentoon te spreiden.

voetbalzone

"Hoe los je een probleem als Philippe Coutinho op?", vraagt Lawrenson zich openlijk af. "Het zal interessant zijn om te zien hoe Klopp hem in de komende weken zal gebruiken. Hij zal ongetwijfeld naar diens verrichtingen in de afgelopen maanden hebben gekeken en gedacht hebben: 'ik lees overal hoe goed je wel niet bent, maar ik zie het eigenlijk niet echt'. Coutinho leed tegen Rubin Kazan veel balverlies en verdween uit de wedstrijd. We hebben het over Rubin Kazan. Niet over Chelsea of Manchester City."

"Maar het feit dat hij het team niet op sleeptouw kan nemen, komt al heel het seizoen voor. Coutinho geeft het team niet genoeg. Als nummer tien heb je eigenlijk een vrijbrief om te gaan spelen, je staat eigenlijk niet heel erg onder druk van de manager. Maar dat moet je wel je stempel op de wedstrijd kunnen drukken. En dat doet hij niet, zo vind ik. Coutinho heeft een reality check nodig. Hij gaat op korte termijn niet naar Barcelona of Real Madrid. Dit seizoen zien we niets terug van het eindproduct dat hij vorig jaar was, een speler met briljante momenten.

"Hij loopt het risico dat hij een soort one-trick pony wordt. Een schijnbeweging op links, naar binnen gaan en schieten. Een schijnbeweging op links, naar binnen gaan en schieten. Enzovoort. Het lijkt wel of iemand heeft gezegd dat hij meer op doel moet schieten en vergeten is dat hij het overzicht moet behouden en de aanvallers moet bedienen. Liverpool heeft bovendien veel potentiële nummers tien: Adam Lallana, Roberto Firminho en zelfs James Milner zou het daar niet slecht doen. Klopp moet dus een beslissing nemen als Coutinho het niet gauw laat zien", zo stelt Lawrenson.

Bezig met laden …