voetbalzone

'Hij heeft geen enkel respect voor zijn tegenstander, dat bedoel ik positief'

Matthijs van Laar11 jan 2016, 12:47
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2016, 12:47
Advertentie
voetbalzone

Bournemouth verbrak onlangs het clubtransferrecord om zich te verzekeren van de komst van Benik Afobe. De 22-jarige spits kwam over van Wolverhampton Wanderers, waarvoor hij vanaf augustus 2014 liefst 42 keer scoorde. Alleen Harry Kane en Sergio Agüero kunnen betere cijfers overleggen in de twee hoogste divisies van Engeland. “Hij gaat een enorme hit worden”, voorspelt oud-international Stuart Pearce.

Afobe, afkomstig uit de jeugdopleiding van Arsenal, is volgens Pearce vergelijkbaar met Leicester City-sensatie Jamie Vardy, die ook vanuit een lagere divisie de stap maakte naar de Premier League en meteen op schot was. “Hij is onwrikbaar en hij heeft geen enkel respect voor zijn tegenstanders en dat bedoel ik op een positieve manier. Benik heeft daar veel van weg. Het feit dat hij nu een recordaankoop (13,5 miljoen euro, red.) is, zal zijn zelfvertrouwen goed doen.”

“Hij heeft het niet gered bij Arsenal, een Premier League-club. Daarna heeft hij zijn zelfvertrouwen herwonnen bij MK Dons en the Wolves”, weet de ex-bondscoach van Jong Engeland, die van mening is dat Afobe met Bournemouth de juiste keuze heeft gemaakt. “Hij gaat werken met Eddie Howe. Ik ben onder de indruk van zijn manier van werken. Bournemouth manifesteert zich onder hem uitstekend op het hoogste niveau”, aldus Pearce.

Bezig met laden …