voetbalzone

‘Hij heeft in Nederland een grote stap voorwaarts gezet’

Erik van Dam01 jun 2013, 16:27
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2013, 16:27
Advertentie

Jürgen Klinsmann zag het afgelopen seizoen tevreden hoe Jozy Altidore op de toppen van zijn kunnen presteerde bij AZ. De Amerikaanse spits maakte 23 goals in de competitie en 7 in het bekertoernooi en was daarmee één van de meest trefzekere spelers op de Nederlandse velden. Zijn bondscoach bij Team USA constateert dat Altidore er goed aan heeft gedaan in de Eredivisie te gaan spelen.

/

Zondag spelen de Verenigde Staten een oefeninterland in Washington, D.C. tegen Duitsland. Landon Donovan kan er niet bij aanwezig zijn, dus richt men zich hoopvol tot Altidore voor de doelpunten. Gezien zijn trefzekerheid in het shirt van AZ zijn de verwachtingen redelijk hooggespannen. Als international staat Altidore op 56 interlands en 13 doelpunten, maar misschien komt tegen Duitsland nummer 14 erbij.

“Ik gun hem net zo’n goed moyenne bij de Amerikaanse ploeg als in Alkmaar”, zegt Klinsmann in zijn vooruitblik op de wedstrijd van zondag. “Hij heeft in Nederland een enorme stap voorwaarts gezet. En ik denk dat we in de toekomst nog veel meer van hem mogen verwachten”, voegt Klinsi, zelf ook oud-spits, daar hoopvol aan toe. Altidore speelde ondanks zijn 23 jaar al vijf clubs naast AZ: de New York Red Bulls, Villarreal, Xerez, Hull City en Bursaspor.

Bezig met laden …