voetbalzone

‘Hij heeft in zijn carrière ook wel eens in de wachtkamer gezeten’

Erik van Dam09 aug 2016, 13:27
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2016, 13:27
Advertentie

Sofyan Amrabat, het negentienjarige broertje van Watford-aanvaller Nordin Amrabat, rammelt aan de poorten bij FC Utrecht. Tijdens het eerste competitieduel van dit seizoen met PSV viel hij positief op, maar Amrabat beseft dat het niet bij één goede wedstrijd moet blijven.

/

Hoewel FC Utrecht de wedstrijd tegen PSV met 2-1 verloor, kan Amrabat terugkijken op een mooie avond. Hij speelde sterk en gaf de assist op de 1-0 van Sébastien Haller. "Het voelt wel alsof ik mijn visitekaartje heb afgegeven, net als vorig jaar in de play-offs", zegt de talentvolle middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad . "Ik heb dit seizoen maar één doel: zoveel mogelijk van de 34 wedstrijden spelen. Ik voel steeds meer vertrouwen. Maar ik weet heel goed dat ik het tegen Heerenveen weer moet laten zien. En de week er op wéér."

Vorig seizoen kwam Amrabat weinig aan spelen toe in het eerste elftal. Zijn broer was in die tijd zijn steun en toeverlaat. In de periode dat hij balend wachtte op een kans sprak hij veel met Nordin, legt hij uit. "Hij heeft in zijn carrière ook wel eens in de wachtkamer gezeten. Hij zei me: het is lullig dat je niet speelt, maar je kunt niet anders dan elke dag honderd procent gas geven en het de trainer zo lastig mogelijk maken. En zo is het natuurlijk ook."

Bezig met laden …