voetbalzone

'Hij heeft me zelf verteld, dat hij in Nederland niet goed heeft getraind'

Erik van Dam02 aug 2011, 15:46
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2011, 15:46
Advertentie
/

Oostenrijk maakte kort geleden kennis met de kunsten van Leonardo de Vitor Santiago. Het grote talent van weleer ruilde NAC Breda deze zomer in voor Red Bull Salzburg, waar de Nederlander Ricardo Moniz aan het roer staat. In zijn eerste paar wedstrijden viel Leonardo direct in positieve zin op, met name door een fraai doelpunt in de Europa League-voorronde tegen Senica.

Volgens Moniz is Leonardo echt een topaanwinst gebleken, “zelfs als hij maar op zestig procent speelt”. Tegen Sportnet verklaart Moniz dat de ex-aanvaller van Feyenoord en Ajax nog steeds de nodige kwaliteiten in huis heeft. “Leonardo liet met zijn fantastische doelpunt zien, waarom we hem gehaald hebben”, klinkt het tevreden. Donderdag wacht de return tegen Senica; de 1-0 voorsprong uit de thuiswedstrijd biedt goede hoop.

Bij Salzburg heeft men vanaf dag één hard moeten werken om Leonardo goed in conditie te krijgen. “Hij heeft me zelf verteld, dat hij in Nederland niet goed heeft getraind”, aldus Moniz. Hij merkt dat Leonardo niet goed reageert op teveel belasting. “Als je elke drie dagen een wedstrijd speelt, is dat intensief. Bij hem merk je dat snel.”

Bezig met laden …