voetbalzone

‘Hij heeft Pepe naar de bank gedegradeerd, dat is niet zomaar een speler’

Erik van Dam07 mrt 2013, 17:07
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2013, 17:07
Advertentie

Didier Deschamps kijkt met plezier naar de opmars van Raphaël Varane. De pas negentienjarige verdediger maakt indruk bij Real Madrid, de club waar hij in de zomer van 2011 bij tekende als onbekende. Zijn aanpassing in Spanje verloopt moeiteloos en Varane hield al menig aanvaller van scoren af. Bondscoach Deschamps van Frankrijk hoopt dat de jongeling zijn niveau vasthoudt.

/

Varane heeft zich dit seizoen opgewerkt tot basisspeler, ten koste van Pepe. Deschamps nam hem in zijn selectie op voor de WK-kwalificatiewedstrijden die eraan komen tegen Georgië en Spanje en spreekt zich uit over de verdediger. “Op negentienjarige leeftijd laat hij al ongewoon veel volwassenheid zien”, klinkt het complimenteus. “En daar bovenop heeft hij geweldige technische vaardigheden.”

“Hij heeft Pepe naar de bank gedegradeerd, dat is niet zomaar een speler”, aldus Deschamps lovend in Le Parisien. “Maar hij moet nu nog wel zijn goede niveau over langere tijd zien vast te houden. Het niveau dát hij laat zien is hoog, maar we zullen moeten afwachten.” Varane, die door Real werd overgenomen van RC Lens, speelde al veertien jeugdinterlands. Op zijn debuut bij de A-selectie wacht hij nog.

Bezig met laden …