voetbalzone

'Hij heeft 24 uur bedenktijd gevraagd om te beslissen wat hij gaat doen'

Daniel Cabot Kerkdijk22 mei 2013, 22:09
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2013, 22:09
Advertentie
/

Roberto Martínez gaat een nachtje slapen om donderdag de knoop over zijn toekomst door te hakken. Wigan Athletic won dit seizoen de FA Cup-finale, maar degradeerde tegelijkertijd uit de Premier League. De Spaanse manager staat er ondanks de degradatie goed op en hij is naar verluidt bij Málaga, Everton en Stoke City in beeld om daar de nieuwe trainer te worden. Martínez heeft aan zijn voorzitter 24 uur bedenktijd gevraagd.

Martinez, 39 jaar, zat woensdag met preses Dave Whelan om de tafel. De club wil de oefenmeester graag behouden, maar gunt Martínez ook wel een fraaie overstap. “Het was een constructief gesprek. We hebben allerlei zaken besproken en we hebben het uiteraard ook over onze perspectieven voor volgend seizoen gehad. Roberto heeft 24 uur bedenktijd gevraagd om te beslissen wat hij gaat doen. Tomorrow is D-Day”, zegt Whelan in the Guardian.

Martínez, die eerder aan het roer stond bij Swansea City, wil eerst met zijn vrouw overleggen om dan zijn toekomst te bepalen. Wigan zou niet teleurgesteld zijn wanneer de oud-middenvelder besluit om het DW Stadium na dit seizoen te verlaten. “Als hij blijft, dan zou dat fantastisch zijn en dan zou ik in de wolken zijn. Maar als hij besluit dat hij verder wil kijken, dan zal ik dat volledig respecteren”, zegt Whelan. Martínez was vorig seizoen ook al in beeld bij Liverpool, maar hij sloeg toen een aanbieding van the Reds af.

Bezig met laden …