voetbalzone

‘Hij heeft veel teveel vuile was voor iedereen zichtbaar buiten gehangen’

Erik van Dam27 dec 2013, 19:35
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2013, 19:35
Advertentie

Vincent Tan heeft uitgehaald naar Malky Mackay. Vrijdagmiddag besloot de Maleisische eigenaar van Cardiff City zijn trainer op straat te zetten en dat was in zijn ogen ook hoognodig tijd. Tan vond de zomerse aankopen van Mackay niet goed genoeg en koos voor zijn congé. De breuk tussen de club en de trainer zat er al weken aan te komen.

/

Mackay kreeg de laatste tijd herhaaldelijk vragen over zijn positie binnen de Welshe club en over zijn stroeve relatie met Tan. Die vindt echter dat hij weinig verkeerd heeft gedaan. “De laatste paar maanden is er flink wat publiciteit gegenereerd door en over mister Mackay. Hij heeft veel teveel vuile was voor iedereen zichtbaar buiten gehangen”, beklaagt de eigenaar zich.

“Dat is niet, ik herhaal niet door mij gedaan. Ik heb juist bewust niet gereageerd op alle uitspraken en berichten, hopende dat de club beoordeeld zou worden op het spel. En niet op basis van persoonlijke argumenten en wie wat zei over een ander. Ik heb echter geconcludeerd dat het niet langer eerlijk was tegenover de club, de spelers, de fans en de buitenwereld om dit zo door te laten gaan”, aldus Tan.

De 61-jarige Tan, die zijn geld verdiende met onder meer de Maleisische franchise-ondernemingen van McDonald’s en met een loterij, kocht zich in 2010 in bij Cardiff City. In mei 2010 werd hij grootaandeelhouder en een jaar later sneuvelde hoofdcoach Dave Jones. Mackay kwam in zijn plaats. Tan veranderde in juni 2012 het clublogo en de clubkleuren, hetgeen veel woede ontlokte bij supporters.

Bezig met laden …