voetbalzone

‘Hij heeft wat Rooney had, hij wordt een van Europa’s beste voetballers’

Peter Nusselder11 okt 2014, 13:16
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2014, 13:16
Advertentie

Weinig spelers van Manchester United zullen er rouwig om zijn geweest toen David Moyes eind vorig seizoen de laan uit werd gestuurd, maar Adnan Januzaj zal het waarschijnlijk hebben gevonden dat de trainer weg moest. De talentvolle vleugelspeler kreeg volop vertrouwen van Moyes.

voetbalzone

Waar de negentienjarige Belg op Old Trafford zijn doorbraak beleefde onder leiding van Moyes, heeft diens opvolger Louis van Gaal vooralsnog beduidend minder speeltijd voor Januzaj. Moyes liet als coach van Everton in 2002 de jonge Wayne Rooney debuteren en ziet overeenkomsten tussen de beide aanvallers die hij tijdens de afgelopen jaargang samen onder zijn hoede had bij Man United.

“Samen met Rooney is Adnan het grootste talent dat ik in mijn tijd als trainer heb meegemaakt”, vertelt Moyes in de Engelse media. “Je ziet wat hij in zich heeft. Ook bij Rooney zag je indertijd wat zijn potentieel was bij Everton. Adnan heeft wat Wayne had op die leeftijd, hij is een van de grootste talenten van Europa en hij zal zich ontwikkelen tot een van de beste voetballers”, voorspelt de momenteel clubloze coach.

Bezig met laden …