voetbalzone

‘Hij hoorde jaren bij de vijf beste keepers, maar nu laat hij het niet zien’

Robin Bruggeman21 nov 2016, 17:12
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2016, 17:12
Advertentie

Joe Hart was jarenlang onbetwist bij Manchester City, maar na de komst van Josep Guardiola werd hij vrij snel uitgeleend aan Torino. Volgens Luca Marchegiani is dit ook niet zo vreemd: de Engelsman heeft in de Serie A en bij de nationale ploeg laten zien niet meer zo goed te zijn als in voorgaande jaren.

/

“Jarenlang rekende ik Hart tot de vijf beste keepers ter wereld. Als iemand mij vroeg wie de concurrenten van Gianluigi Buffon waren, zei ik altijd dat Iker Casillas, Manuel Neuer en Hart ook meededen”, vertelt de voormalig Italiaanse international aan FourFourTwo. “Maar ik moet toegeven dat hij in de laatste paar interlands niet heeft laten zien een geweldige keeper te zijn. Hij speelde helemaal niet goed op het EK en misschien bleef hij de afgelopen jaren charisma verliezen bij City totdat Guardiola hem op de bank zette. Dat zal zeker impact gehad hebben.”

Marchegiani snapt wel dat Pep met Claudio Bravo voor een ander soort doelman heeft gekozen: “Managers zijn nu op zoek naar een keeper die goed aan de bal is. Ze hebben meer vertrouwen in dit soort keepers omdat zij het team laten voetballen zoals de trainer wil. Als je naar het aantal reddingen dat een keeper tegenwoordig moet doen kijkt, dan zul je zien dat dat veel lager ligt dan vroeger. Tegenwoordig is het negentig procent voetenwerk. Dus ja, het is terecht om een keeper te kiezen die goed met zijn voeten is.”

Bezig met laden …