voetbalzone

‘Hij hoort bij de wereldtop, terwijl Suárez en anderen complimenten kregen’

Peter Nusselder23 aug 2015, 10:25
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2015, 10:25
Advertentie

Everton neemt het zondag op tegen Manchester City en dus zet aanvoerder Phil Jagielka zich schrap, want hij zal te maken krijgen met Sergio Agüero. De verdediger van the Toffees weet dat hij zijn handen vol krijgt aan het bewaken van de Argentijn, die volgens hem ondergewaardeerd is.

voetbalzone

“Hij heeft een veel rustiger karakter dan Diego Costa van Chelsea, hij zoekt de confrontatie niet op, maar dat wil niet zeggen dat je hem kunt onderschatten”, maakt Jagielka duidelijk in de Engelse media. “Hij behoort zeker tot de wereldtop. Ik zal niet zeggen dat hij onopgemerkt is gebleven, maar het is wel zo dat hij een hoop doelpunten heeft gemaakt, terwijl Luis Suárez en anderen de complimenten kregen.”

“Ook als je hem alleen beoordeelt op hoe vaak hij gescoord heeft, steekt hij met kop en schouders boven negentig procent van de aanvallers in de Premier League uit”, vervolgt de stopper van Everton. “Het is best te doen om hem in de gaten te houden, maar wat het is met spitsen van wereldklasse: je houdt ze 87 minuten in de gaten en dan is er opeens een kans, die op het eerste gezicht niet eens een kans lijkt. Dan kun je alleen nog maar hopen dat hij verkeerd aanneemt of mist.”

Bezig met laden …