voetbalzone

‘Hij is anders dan bij Chelsea, ik heb hem nog nooit zoveel zien lachen’

Erik van Dam08 apr 2016, 13:40
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2016, 13:40
Advertentie

Leicester City voert al maanden de ranglijst in de Premier League aan en is op weg naar een historische landstitel. The Foxes lijken echter geen druk te voelen en ook Claudio Ranieri blijft kalm onder alle aandacht. Robert Huth zegt dat de Italiaanse manager heel relaxed overkomt en zich niet gek laat maken door alle verwachtingen.

/

Huth werd opgeleid bij Chelsea en maakte van 2001 tot 2006 deel uit van de A-selectie. Van 2000 tot 2004 was Ranieri zijn coach in Londen en nu werken de twee dus weer samen bij Leicester City. De Duitse verdediger ziet een hele andere trainer dan destijds op Stamford Bridge, zegt hij in een interview met Sky Sports. “Ik vind hem erg veranderd. Hij is veel relaxter, ik heb hem nog nooit zoveel zien lachen.”

“Bij Chelsea, toen Roman Abramovich erbij kwam en het hele financiële gedeelte anders werd, veranderde de focus: alles kwam te liggen op het winnen van prijzen. Alles werd intenser, hij ook als persoon”, weet Huth nog. “Hier is het niet precies het tegenovergestelde, maar het is wel meer ontspannen. Misschien is het iets dat Ranieri mettertijd geleerd heeft. Ik was ook een stuk intenser toen ik jonger was.”

Bezig met laden …