voetbalzone

‘Hij is de beste spits voor Ajax, maar veel alternatieven zijn er ook niet’

Erik van Dam29 feb 2016, 12:02
Laatst bijgewerkt: 29 feb 2016, 12:02
Advertentie

Arek Milik maakte vorige week tegen Excelsior twee doelpunten voor Ajax en was ook zondag tweemaal trefzeker. Tegen AZ voerde hij zijn seizoenstotaal op tot dertien goals en won hij nog meer krediet. Michael Mols geeft Milik in De Telegraaf complimenten voor zijn spel, al plaatst hij er wel een kanttekening bij.

/

In zijn rol als rapporteur voor de ochtendkrant zegt Mols maandag dat hij Milik goed vond spelen. “De kansen die hij kreeg, maakte hij goed af. Hij was steeds aanspeelbaar voor zijn ploeggenoten en in deze rol moet hij groeien”, aldus de oud-aanvaller van SC Cambuur, FC Twente, FC Utrecht, ADO Den Haag en Feyenoord.

Met zijn vier goals lijkt Milik een statement te hebben afgegeven dat Frank de Boer niet voor anderen hoeft te kiezen in de laatste fase van het seizoen. “Op dit moment denk ik dat hij de beste spits is voor dit Ajax. Maar veel alternatieven zijn er natuurlijk ook niet”, stipt Mols aan.

De oud-prof denkt overigens niet dat AZ nu ineens zal wegvallen. Na zeven competitiezeges op rij kwam het verlies tegen Ajax weliswaar stevig aan, maar Mols gelooft dat de club uit Alkmaar wel weer komt bovendrijven. “Dat goede gevoel van de sterke serie na de winterstop is de ploeg niet na één verliesbeurt meteen kwijt.”

Bezig met laden …