voetbalzone

'Hij is de beste verdediger die ik ooit tot mijn beschikking heb gehad'

Erik van Dam07 mrt 2012, 14:31
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2012, 14:31
Advertentie

Delio Rossi is helemaal weg van Simon Kjaer. De trainer werkt op dit moment niet samen met de 22-jarige Deen, aangezien Kjaer onder contract staat bij AS Roma en Rossi zelf bij Fiorentina. In het verleden was dat echter wel het geval, toen beiden onder contract stonden bij Palermo. Aan die tijd bewaart Rossi uitstekende herinneringen. In de Italiaanse media breekt de coach een lans voor Kjaer, die de laatste tijd veelvuldig bekritiseerd wordt.

/

Kjaer is niet verzekerd van een basisplaats bij Roma, maar áls hij speelt doet hij het volgens de critici niet zo goed. Volgens Rossi is dat echter flauwekul. “Hij is de beste verdediger die ik ooit tot mijn beschikking heb gehad”, zegt de trainer in La Gazzetta dello Sport. “Hij heeft ongelooflijke kwaliteiten en is één op één haast onklopbaar voor tegenstanders.”

“Er zit wel eens een zwak seizoen tussen, maar aan Kjaer kun je niet twijfelen; hij is iemand van wie je altijd op aan kan. Hij heeft kwaliteiten, is flexibel en het belangrijkste: hij en de bal mogen elkaar bij de voornaam aanspreken.” AS Roma huurt Kjaer momenteel van VfL Wolfsburg, waar hij nog een doorlopend contract heeft. I Giallorossi kunnen de komende periode een optie in het huurcontract lichten, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat zij dat doen.

Bezig met laden …