voetbalzone

‘Hij is de Pirlo van België en zou een geweldige deal kunnen zijn’

Gijs Freriks02 mei 2016, 21:30
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2016, 21:30
Advertentie

Sven Kums kon bij sc Heerenveen niet echt overtuigen, maar bij AA Gent is de middenvelder uitgegroeid tot een belangrijke pion. Hij schijnt nu zelfs in de belangstelling te staan van Sevilla, Fiorentina en Napoli en de vraagprijs zou tien tot twaalf miljoen euro bedragen. Zaakwaarnemer Mogi Bayat wil de interesse van Napoli, waarmee hij nauwe banden heeft, niet bevestigen.

/

“We zullen zien, meer kan ik er niet over zeggen. Napoli en Gent hebben momenteel wel belangrijkere zaken aan hun hoofd”, aldus Bayat in gesprek met Tutto Napoli. “Kums is natuurlijk wel een fantastische speler. Hij is de Andrea Pirlo van België! Het zou niet alleen voor Napoli, maar voor iedere club een geweldige deal kunnen zijn. Hij is een architect op het voetbalveld.”

De 28-jarige Kums komt uit de jeugdopleiding van Anderlecht en speelde later voor Lierse SK, KV Kortrijk, Zulte Waregem en dus sc Heerenveen. In dienst van Gent staat de winnaar van de Belgische Gouden Schoen op 17 doelpunten en 9 assists in 78 wedstrijden.

Bezig met laden …