voetbalzone

‘Hij is echt bijgelovig, het is een vreselijke, door de motten aangevreten trui’

Peter Nusselder25 dec 2014, 07:40
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2014, 07:40
Advertentie

Queens Park Rangers bivakkeert in de onderste regionen van de Premier League, maar Charlie Austin is bezig aan een uitstekend seizoen. De spits is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de doelpunten die de ploeg van trainer Harry Redknapp heeft gemaakt in de Engelse competitie.

voetbalzone

QPR staat op twintig goals en elf daarvan heeft de laagvlieger te danken aan Austin. Ploeggenoot Joey Barton is niet bang dat de topscorer naast zijn schoenen gaat lopen. “Het is onze taak om voor elkaar te krijgen dat hij met beide benen op de grond blijft staan. We zorgen er iedere dag voor dat zijn ego niet te groot wordt”, laat de middenvelder weten in de Engelse media.

Barton onthult ook dat Austin op wedstrijddagen een nogal opmerkelijke kledingstijl heeft. “Dan draagt hij zijn lievelingstrui. Het is de slechtste trui die je ooit gezien hebt, maar volgens hem brengt die geluk. Hij is echt bijgelovig. Het een vreselijk lelijke, door de motten aangevreten trui waarop je je hond zou laten slapen, niet eens gestreken of wat dan ook. Maar hij blijft scoren, dus hij mag die trui ook blijven dragen.”

Bezig met laden …