voetbalzone

'Hij is echt een topkeeper, met een vergelijkbare stijl als Van der Sar'

Erik van Dam29 dec 2011, 10:36
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2011, 10:36
Advertentie
/

Stephen Hunt steekt zijn bewondering voor Wayne Hennessey niet onder stoelen of banken. De 24-jarige doelman uit Wales trad dinsdag op als reddende engel van Wolverhampton Wanderers; mede dankzij zijn sterke optreden slaagden the Wolves erin Arsenal één punt afhandig te maken in Londen.

Hennessey werd voor rust gepasseerd door Gervinho, maar verrichtte in het vervolg van de wedstrijd tal van belangrijke reddingen. Hunt zegt dat hij genoot zijn medespeler tegen Arsenal. “Ik heb altijd al gezegd dat Wayne een echte topkeeper is. Hij heeft een vergelijkbare stijl als Edwin van der Sar; hij is lang en heeft veel fysiek. Als hij hard blijft werken en de goede intenties blijft tonen, denk ik dat hij bij een top vier-club terechtkomt.”

Hennessey speelt al sinds het seizoen 2006/07 voor Wolverhampton. De 38-voudig Welsh international houdt deze jaargang onder meer Dorus de Vries op de bank. Net als vorig seizoen heeft Wolverhampton het niet makkelijk in de competitie. De club staat momenteel zeventiende; dat was in de vorige jaargang ook de eindklassering.

Bekijk hier de reddingen van Wayne Hennessey tegen Arsenal:



Bezig met laden …