voetbalzone

‘Hij is een beetje een straatschoffie en is voor ons een goudmijntje’

Erik van Dam23 feb 2013, 12:45
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2013, 12:45
Advertentie

Bij Willem II prijst men zich gelukkig met de aanwezigheid van Virgil Misidjan. De negentienjarige vleugelaanvaller houdt zich dit seizoen prima staande in de Eredivisie; niet al zijn acties eindigen even gelukkig, maar hij is nog jong en er gaat veel dreiging van hem uit. Willem II draait als collectief minder dan gehoopt, maar Misidjan mag een lichtpuntje worden genoemd. Dat ziet ook Jurgen Streppel.

/

De trainer van de Tricolores liet Misidjan vorig seizoen debuteren in de Jupiler League en ziet dat de aanvaller op het hoogste niveau zijn ontwikkeling doorzet. “Hij wil altijd zijn man voorbij, maar dat hoeft niet altijd. Als een man op vijf meter afstand staat en de verdediger is bang voor je, dan kan hij de bal ook voor gooien”, geeft Streppel aan. Hij zegt dat Willem II daar al veel mee bezig is geweest bij Misidjan.

De coach van de promovendus noemt hem in gesprek met Eredivisie Live ‘een straatschoffie’. Streppel prijst Misidjans eigenschap dat hij voor niets en niemand bang is binnen de lijnen. “En ik denk dat hij een hoge druk ook wel aan kan. Hij is voor ons een goudmijntje”, sprak de trainer na de 2-3 nederlaag in Tilburg tegen NEC.

Bezig met laden …