voetbalzone

‘Hij is een beetje zoals Mourinho, de persconferenties zijn altijd levendig’

Gijs Freriks31 okt 2014, 22:45
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2014, 22:45
Advertentie

Marcelo Bielsa is tot op heden een succesnummer gebleken bij Olympique Marseille. De Zuid-Fransen verloren weliswaar de laatste twee officiële wedstrijden, maar gaan na elf speelronden nog altijd aan kop in de Ligue 1. Éric Cantona, die tussen 1988 en 1991 voor l’OM speelde, is tegenover France 2 dan ook lovend over de 59-jarige Argentijn.

voetbalzone

“Het is niet zo dat ik een uitgesproken fan van Marseille ben, maar ik vind Bielsa wel echt goed. Ik denk dat dat met zijn karakter te maken heeft. Hij heeft persoonlijkheid, charisma en natuurlijk voetbalknowhow”, aldus Cantona. “Hij is een beetje zoals José Mourinho. Ik mag dat soort gasten wel. Als er een persconferentie is met Bielsa of Mourinho, dan gebeurt er altijd wat.”

“Ik hoor hen graag praten en vind het mooi dat zij de opinies en vragen van journalisten kritisch beoordelen. Zij staan bovendien altijd achter hun spelers, ook wanneer het team fouten maakt”, besluit Cantona, die aanvankelijk door Marseille te licht werd bevonden, maar in ’88 alsnog voor een recordsom van 22 miljoen frank werd gecontracteerd. Later speelde the King nog bij Manchester United.

Bezig met laden …