voetbalzone

‘Hij is een onwaarschijnlijke workaholic, maar laat niets zien bij Ajax'

Mart Oude Nijeweeme18 jul 2023, 07:36
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 07:36
Advertentie

Maurits Hendriks heeft bij Ajax nog niet de stempel kunnen drukken waar de buitenwacht op gerekend had. De voormalig technisch directeur van het NOC*NSF trad vorig jaar in dienst bij de Amsterdammers als Chief Sports Officer (CSO), maar heeft volgens NOS-journalist Luuk Blijboom 'nog niets laten zien'. Opmerkelijk, daar hij bij het NOC*NSF juist bekendstond om zijn daadkracht.

"Maurits Hendriks is alles behalve lui. Sterker: deze man is een onwaarschijnlijke workaholic", aldus Blijboom bij Langs de Lijn en Omstreken op Radio 1. "We zien daar alleen verassend weinig van terug. Ik had verwacht dat hij daar meteen op zijn strepen zou gaan staan. Bij het NOC*NSF zette hij álles naar zijn hand. Hij bepaalde alles, liet niets aan het toeval over. Altijd en overal de touwtjes in handen willen hebben. Van de koffiejuffrouw tot de voorzitter, iedereen wist precies wat ze aan hem hadden. Daar zie ik helemaal niets van terug bij Ajax."

Volgens Blijboom slaagt Ajax er niet in om de boel weer op te bouwen na het vertrek van Overmars. "De huidige trend is al gaande sinds het wegvallen van Overmars. Je kan er van zeggen wat je wil en het valt zeker niet goed te praten wat er gebeurd is, maar met hem is echt een pijler onder Ajax weggevallen. Ze slagen er niet in om dat om te draaien. Ik heb ook niet het idee dat Mislintat Overmars één-op-één kan vervangen. Het kan ook iets zeggen over mij dat ik hem niet kende toen hij bij Ajax instapte."

Ook de mogelijke komst van Wesley Sneijder komt ter sprake in het radioprogramma. "Ik zou dat wel een verstandige zet vinden", aldus Rik Spekenbrink, die eveneens te gast is. "Met het vertrek van Tadic en het chagrijn dat er nu heerst, valt er niet snel een buil te vallen aan Sneijder. Volgens mij zegt hij best zinnige dingen. Met zijn ervaring kan hij ook een belangrijke rol spelen." Blijboom hecht vooral waarde aan het netwerk van Sneijder. "Hij is net zo snel bij Real Madrid binnen als bij Galatasaray. Er zwaaien deuren voor hem open als hij zich meldt voor een speler."

Bezig met laden …