voetbalzone

‘Hij is een slachtoffer van zijn eigen succes, maar Hart is een topkeeper’

Peter Nusselder04 sep 2013, 09:30
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2013, 09:30
Advertentie

Normaal gesproken staat Joe Hart vrijdag en dinsdag gewoon onder de lat bij het Engels elftal, dat het opneemt tegen Moldavië en Oekraïne. Bij zijn club Manchester City moet de keeper echter oppassen dat hij zijn basisplaats niet verliest, heeft trainer Manuel Pellegrini de doelman gewaarschuwd.

/

Ploeggenoot James Milner hoopt evenwel dat Hart de eerste keus blijft, zowel in de nationale selectie als bij the Citizens. De kritiek die de goalie krijgt komt volgens de middenvelder omdat Hart de lat met zijn prestaties uit het verleden hoog heeft gelegd voor zichzelf. “Hij is een slachtoffer van zijn eigen succes”, maakt Milner duidelijk in gesprek met Sky Sports.

“Mensen zeggen dat hij een minder seizoen achter de rug heeft, maar hij is wel de keepers die het vaakst de nul hield. Wat hij in de Champions League deed tegen Borussia Dortmund was een van de beste keepersoptredens die ik ooit gezien heb. We hadden die wedstrijd (1-1) zomaar met 8-1 kunnen verliezen en dan overdrijf ik nog niet eens. Hij is een topkeeper en we zijn blij dat we hem hebben”, laat de 38-voudig Engels international weten.

Bezig met laden …