voetbalzone

‘Hij is één van de weinigen die na zijn geboorte werd aangeraakt door God’

Erik van Dam12 sep 2013, 13:41
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2013, 13:41
Advertentie

Dani Alves is erg blij dat Neymar sinds deze zomer actief is bij Barcelona. De rechtsback speelde al een aantal jaren met de spits samen bij Brazilië, maar in clubverband zat Neymar nog geruime tijd bij Santos. Deze zomer kwam het eindelijk van de langverwachte overstap richting Camp Nou. Barcelona betaalde 57 miljoen euro voor de aanvaller en volgens Dani Alves was dat een wijze investering.

/

Neymar is volgens hem namelijk zó goed, dat hij Barcelona vast en zeker in klinkende munt gaat terugbetalen. “Ik denk dat hij één van de weinige spelers is, die na zijn geboorte werd aangeraakt door God. Die zei tegen hem: jij wordt een grote speler! Je zult in een groot team spelen en de hele wereld zal je zien, je beter leren kennen en zien wat je kunt”, legt Dani Alves uit in een interview met Eurosport.

De verdediger zegt dat hij nu al reikhalzend uitziet naar het WK 2014 in eigen land. Brazilië kruipt meer en meer in de favorietenrol. “Ik denk dat mensen hun geld nu ook echt op ons durven te zetten. Drie, vier maanden geleden deed bijna niemand dat nog. Onze goede prestaties tijdens de Confederations Cup hebben veel impact gehad”, gelooft de Braziliaanse vleugelspecialist. “Mensen vergeten ook wel eens makkelijk dat wij de wereldbeker al vijf keer gewonnen hebben.”

Bezig met laden …